АНОНС! Врятуйте малий бізнес: мітинг підприємців під Офісом Президента

У середу 19 лютого підприємці проведуть мітинг з вимогами скасувати закони про застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Також підприємці виступатимуть проти внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг. ФОПи розцінюють відповідні закони як тиск на бізнес.

Норми законів 128-IX, 129-IX, які парламент прийняв 20 вересня 2019 року, направлені на фактичне знищення спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності. Також нові закони можуть «грати на руку» виробникам і постачальникам реєстраторів розрахункових операцій. Від реалізації таких ініціатив прогнозні витрати ринку становитимуть від 8,5 до 22,4 млрд. грн. Це, у свою чергу, може призвести до підвищення цін на товари та послуги.
Всеукраїнська акція підприємців #SaveФОП триватиме із 8 ранку до 20:00 пiд стiнами будiвлi Офiсу Президента за адресою: м. Київ, вулиця Банкова, 11. Також планується мирна хода по вулицях Банкова, Лютеранська, Шовковична, Басейна, Хрещатик, Грушевського, Липська, Інститутська, Садова. Мітинги також відбудуться бiля Верховної Ради України, Кабiнету мiнiстрiв України та Комiтету з питань фiнансiв, податкової та митної полiтики ВРУ.
Кома ця тема небайдужа, долучайтеся!